Θυελλόγλαρος - Ορνιθοπανίδα Θυελλόγλαρος

Θυελλόγλαρος

Θυελλόγλαρος (Larus canus)
Ο Θυελλόγλαρος είναι ένας μεσαίου μεγέθους γλάρος που ζει στη βόρεια Ασία, τη βόρεια Ευρώπη και τη βορειοδυτική Αμερική. Το μήκος του κυμαίνεται από 40 έως 45 εκατοστά, το άνοιγμα των φτερούγων του από 100 έως 130 εκατοστά. Το πάνω μέρος του σώματος είναι γκρίζο, το κάτω μέρος άσπρο, έχει ασπρόμαυρα άκρα στις φτερούγες, το ράμφος και τα πόδια είναι πρασινοκίτρινα. Το χειμώνα το κεφάλι του αποκτά ζωηρά καστανόγκριζα στίγματα. Οι ανήλικοι έχουν καστανόγκριζο χρώμα με ράμφος μαυριδερό και καστανωπά πόδια και ενηλικιώνονται μετά από δύο, τρία χρόνια. Οταν πετάει ο Θυελλόγλαρος, διακρίνεται η χαρακτηριστική λευκή βούλα στη μαύρη άκρη της φτερούγας. Η φωνή του είναι υψηλή και διαπεραστική. Το φτερούγισμά του γρήγορο και δυνατό, το πέταγμά του ευέλικτο.
Η φωνή του είναι υψηλή και διαπεραστική.

Κατηγορία: Χαραδριόμορφα ➜ Γλαρόμορφα | Γλάροι, Λαρίδες


Ενδιαίτημα
Είναι μερικώς μεταναστευτικό είδος, τα πουλιά που ζούν στην Ευρώπη συνήθως παραμένουν στις περιοχές αναπαραγωγής ή μετακινούνται σε μικρές αποστάσεις. Τα πουλιά της κεντρικής Ευρασίας μεταναστεύουν νοτιοδυτικά και εν μέρει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Ο Θυελλόγλαρος είναι χειμερινός επισκέπτης στην Ελλάδα, συναντάται κυρίως σε μεγάλες λίμνες και λιμνοθάλασσες της βόρειας χώρας. Η Ελλάδα είναι από τα νοτιότερα μέρη που επισκέπτεται.
Διατροφή
Όπως και οι περισσότεροι γλάροι, ο Θυελλόγλαρος είναι παμφάγο είδος, αγαπημένο του έδεσμα, τα σκουλήκια στους αγρούς, που ψάχνει παρέα με άλλα πουλιά του είδους.
Αναπαραγωγή
Αναπαράγεται σε αποικίες από 50 έως αρκετές χιλιάδες ζευγάρια στις ακτές. Η φωλιά συνήθως χτίζεται στο έδαφος, αλλά κάποιες φορές και σε δέντρα.
Ετικέτες: Γλάροι

Ευχαριστούμε που διαβάσατε την ανάρτηση Θυελλόγλαρος

Back To Top