Falcipennis canadensis - Ορνιθοπανίδα Falcipennis canadensis

Falcipennis canadensis

Spruce Grouse, (Falcipennis canadensis)
Ο Falcipennis canadensis ζεί στη Βόρειο Αμερική, συγκεκριμένα στον Καναδά, στην Αλάσκα, στο Michigan, στην Ουάσιγκτον, και στο Όρεγκον.
Μήκος σώματος από 38 έως 45 εκατοστά, άνοιγμα φτερών 50 έως 60 εκατοστά και το βάρος κυμαίνεται από 450 έως 650 γραμμάρια. Το αρσενικό έχει συνήθως γκρίζο-καφέ φτέρωμα με μαύρο στήθος, άσπρες ραβδώσεις στις πλευρές και μαύρο λαιμό.
Η ουρά είναι μαύρη και στις άκρες έχει καστανό χρώμα. Κατά την αναπαραγωγική περίοδο το κόκκινο φρύδι
πάνω από το μάτι του αρσενικού είναι εντονότερο σε μέγεθος. Το θηλυκό έχει διάστικτο καφέ φτέρωμα, με σκούρες και λευκές ραβδώσεις στο πλάι και στο κάτω μέρος.
Προτιμούν κωνοφόρα δάση, όπου ζούν μόνα τους ή σε μικρές ομάδες. Η διατροφή αποτελείται κυρίως από πευκοβελόνες των κωνοφόρων, διάφορα χόρτα και καρπούς, όπως βατόμουρα και διάφορα έντομα.
Η φωλιά γίνεται στο έδαφος καλά κρυμμένη, γεννάει από 8 έως 11 μπεζ με καφέ κηλίδες αυγά. Η εκκόλαψη διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες και οι νεοσσοί μπορούν να πετάνε μετά από δέκα ημέρες περίπου.

Κατηγορία: Ορνιθόμορφα | Τετραονίδες
Spruce Grouse, (Falcipennis canadensis)



Το υποείδος Franklin's Grouse (Falcipennis canadensis franklinii),
ζεί στη Βρετανική κολομβία και στα Βραχώδη Όρη (Rocky Mountains).



Βιβλιογραφία:
Miklos D. F. Udvardy: National Audubon Society Field Guide to North American Birds - Western Region Alfred A. Knopf, New York, 1977,1994,2006 ISBN 0-679-42851-8
Richard Sale: A Complete Guide to Arctic Wildlife, Verlag Christopher Helm, London 2006, ISBN 0-7136-7039-8
Ετικέτες: Ορνιθόμορφα

Ευχαριστούμε που διαβάσατε την ανάρτηση Falcipennis canadensis

Back To Top