Καναρίνι της Συρίας - Ορνιθοπανίδα Καναρίνι της Συρίας

Καναρίνι της Συρίας

Καναρίνι της Συρίας (serinus syriacus) Καναρίνι της Συρίας
Το Καναρίνι της Συρίας είναι ένα μικρό στρουθιόμορφο ωδικό πουλί με μήκος 12 έως 13 εκατοστά που ανήκει στην οικογένεια των σπιζών. Το ράμφος του είναι μικρό και κοντό. Το φτέρωμά του είναι ως επί το πλείστον λαδοκίτρινο. Το ουροπύγιο είναι λαδοκίτρινο, οι φτερούγες πρασινωπές και στην κάτω πλευρά ανοιχτό κίτρινο με μαύρες λωρίδες.
Το αρσενικό έχει ένα σκούρο κίτρινο μέτωπο, πιό μακριά ουρά, η πάνω πλευρά με θαμπές ραβδώσεις και το κάτω μέρος γκρι. Το θηλυκό έχει ανοιχτότερα χρώματα, με λιγότερο κίτρινο και λαδί.
Ενδιαίτημα
Ζεί μόνο στο Λίβανο και στις παραμεθόριες περιοχές με τη Συρία και το Ισραήλ. Αναπαράγεται σε πλαγιές βουνών και λοφώδεις ορεινές περιοχές με αραιά δέντρα και θάμνους. Εκτός της αναπαραγωγικής περιόδου, συναντάται σε ομάδες.
Ενας μικρός πληθυσμός μεταναστεύει το χειμώνα νοτιότερα στη βορειοανατολική Αίγυπτο και τη νότια Ιορδανία.
Τρέφετε με διάφορους μικρούς σπόρους και χορταράκια.
Αναπαραγωγή
Η κατασκευή φωλιών ξεκινά τον Απρίλιο και τον Μάιο. Γεννάει τον Μάιο ή τον Ιούνιο, συνήθως τέσσερα μπλε αυγά, με γυαλιστερό κέλυφος. Η επώαση διαρκεί από 12 έως 14 ημέρες, μόνο από το θηλυκό. Οι νεοσσοί αποκτούν το κανονικό τους φτέρωμα μετά από 14 έως 16 ημέρες μετά την εκκόλαψη. Υπό ευνοϊκές συνθήκες, το ζευγάρι γεννάει έως και 3 φορές το χρόνο.
Κατηγορία: Σπιζίδες (Fringillidae)


Ετικέτες: Σπιζίδες

Ευχαριστούμε που διαβάσατε την ανάρτηση Καναρίνι της Συρίας

Back To Top